PROGRAM
Dag 1 mandag 19. oktober
09:45 - 09.55
Åpning av konferansen med musikalske innslag
09:55 - 10:05
Er protein protein? Aminosyretilgjengelighet, toleranse og proteinkvalitet
v/ Anna Cathrine Torbergsen, Nutricia
10:05 - 10:15
Musikalsk innslag
10:15 - 11.45
Sesjon 1: BÆREKRAFT og kosthold på ulike nivåer
Chair: Helen Engelstad Kvalem
Åpningstale v/Rune Blomhoff
HUSK magabalanse - naturlig fiber
Fra WHO til Oslo - Hvordan kan samfunnet legge til rette for et bærekraftig kosthold
v/ Lene Frost Andersen, UiO
Nycoplus Vegansk Multi, nyhet med vegansk vitamin D3
Møllers omega 3
Bærekraftig kost fra storkjøkkenet - er det mulig?
v/ Marie Wegge Nilsen, Drammens kjøkken
Kort pause
Plantebasert kosthold og bærekraft for den enkelte
v/ Helle Margrete Meltzer, Folkehelseinstituttet
TINE kukraft
Nutridrink 2kcal
11:55 - 12:15
Pause
12:15 – 14:15
Sesjon 2: SAMHANDLING i ernæringsarbeidet i helsetjenesten
Chair: Elise Husevåg og Kristine Nordkvelle
12:15 - 12:30
Klinisk ernæringsfysiolog i kommunen - veien til kunnskapsbasert praksis?
v/ Trude Backer Mortensen, Oppegård kommune
Nycoplus Jern 20mg - nyhet tilpasset Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen
12:30 - 12:45
Guro Smedshaug: Leve Hele Livet reformen og nasjonal ernæringsstrategi
12:45 - 13:05
Slik arbeider kefer i primærhelsetjenesten: Kefer fra fjern og nær
v/ Oda Smestu Holm, Tove Drilen og Trine Larsen
13:05 - 13:10
Pause
13:10 - 13:20
Slik arbeider ernæringspoliklinikken ved OUS
v/ Nicole Warmbrodt, Oslo Universitetssykehus
13:20 - 13:35
Samhandlingskoordinator forteller om kommunikasjonsmuligheter
v/ Astrid Børset, Lovisenberg Diakonale Sykehus
Når ingenting smaker. Cecilies personlige historie om kreft og ernæring
Semper glutenfrie og FODMAP Friendly produkter
Nutridrink compact
13:45 - 14:00
Avrunding og spørsmål
Dag 2 tirsdag 20. oktober
09:00 - 11:00
Sesjon 3: YRKESUTØVELSE OG KOMMUNIKASJON
Chair: Kjersti Birketvedt og Christine Henriksen
09:00 - 09:30
Ta vare på deg selv! Dilemmaer rundt å være en dyktig kef og samtidig ta vare på seg selv i en hektisk hverdag
v/ Torun Marie Vatne, psykologspesialist, Frambu kompetansesenter for sjeldne diagnoser
Kort pause
09:30 - 10:30
Hvordan kan vi bli tryggere i å formidle fakta om ernæring? Innlegg fra kefer som har lykkes i media.
Tine Sundfør, Oslo Universitetssykehus/ Synergi Helse
Mari Eskerud, Nestle Health Science
Cathrine Åkre Strandskogen, Oslo Universitetssykehus, barneklinikken
TINE Det er her vi kommer fra
Nutridrink fortini
Smartfish
10:40 - 11:00
Pause
11:00 - 12:00
Sesjon 4: UTVALGTE ABSTRACTS i T-banetempo
Chair: Inger Ottestad og Helen Engelstad Kvalem
Presentasjon av 7 utvalgte abstract med ferske forskningsresultater
Effect of intermittent versus continuous energy restriction on weight loss, maintenance and cardiometabolic risk: a randomized 1-year trial
v/ Tine M. Sundfør, OUS/ Synergi Helse
Adolescent vegetable consumption: the role of socioemotional family characteristics
v/ Mona Bjelland, Kreftforeningen
Agreement between PG-SGA category and GLIM-criteria for the diagnosis of malnutrition depends on screening tool
v/ Ingvild Paur, OUS
Implementation of the MyFood system in a hospital setting to prevent, monitor and treat disease-related malnutrition
v/ Mari M. Paulsen, UiO
Bone health and vitamin D in paediatric intestinal failure patients receiving home parenteral nutrition
v/ Janne A Kvammen, UiO
“I feel like I’m eating rice 24 hours a day, 7 days a week”: dietary diversity among asylum seekers living in Norway
v/ Sigrun Henjum, Oslo Met
Nutritional assessment of well-treated celiac women
v/ Frida van Megen, OUS
TINE E+
Nutrini og nutrini max
Rethinking Cachexia
12:10 - 12:30
Pause
12:30 - 14:00
Sesjon 5: BARN
Chair: Kjersti Birketvedt
12:30 - 13:00
Tube feeding in infancy and the path to oral feeding, problems and solutions
by Sarah Mason, MSc, Mphil, MRCSLT, Registered Speech and language therapist,
Birmingham Food Refusal Services
Nycoplus Jerndråper 1mg / dråpe for alle aldre - praktisk bruk
Møllers Tran
13:00 - 13:45 Kasuistikker fra pediatrien:
13.00 - 13.15
Gastro
v/ Henriette Santi, Haukeland sykehus, Helse Bergen (15 min)
13.15 - 13.30
Nyfødt/premature
Faggruppen for ernæring i prematurt fødte og syke nyfødte (KEFF)
v/ Madelaine E Rossholt, Oslo Universitetssykehus (15 min)
13.30 - 13.45
Metabolsk
v/ Rina Lilje, Oslo Universitetssykehus (15 min)
Isosource Mix og tolerance
Alforex Navamedic AB
Nutrini peptisorb
NAN -flere gode alternativer for de som ikke kan få morsmelk
14:00 - 14:15
Pause
14:15 - 16:05
Sesjon 6: VOKSNE – Sammen mot underernæring
Chair: Ingrid Tofte
14:15 - 14:30
Psykologisk respons på fysiologisk sult
v/ Hanne Lessner, Ernæringsteamet
14:30 - 14:50
Øsofaguskreft - behandlingsforløp ved OUS
v/ Ieva Tolekyte-Celestino, Kreftklinikken, OUS
14:50 - 15:10
Reernæringssyndrom - fortid, nåtid og fremtid
v/ Sissel Urke Olsen, Diakonhjemmet sykehus
15:10 - 15:30
Nutrition to the next level
v/ Lene Aven og Renate Hansen, Medisinsk klinikk, OUS
Alforex Navamedic AB
Når ingenting smaker. Berits personlige historie om kreft og ernæring
Nyhet - Resource Ultra
Nutrison sondeernæring
15:40 - 16:00
Individualised nutritional support in medical inpatients at nutrition risk: a randomised clinical trial
v/ Rebecca Fehr, Universitetssykehus i Zurich
16:00 - 16:15
Nasjonal kompetansetjeneste for sykdomsrelatert underernæring - en ressurs for deg
v/ Hanne Juul, NKSU
16:15 -
Avslutning og utdeling av pris for beste poster og abstractpresentasjon