PROGRAM
Dag 1 mandag 19. oktober


09:45 - 09.55
Åpning av konferansen med musikalske innslag

09:55 - 10:05
Er protein protein? Aminosyretilgjengelighet, toleranse og proteinkvalitet
v/ Anna Cathrine Torbergsen, Nutricia

10:05 - 10:15     
Musikalsk innslag

10:15 - 11.45     
Sesjon 1: BÆREKRAFT og kosthold på ulike nivåer
Chair: Helen Engelstad Kvalem

Åpningstale v/Rune Blomhoff

HUSK magabalanse - naturlig fiber

Fra WHO til Oslo - Hvordan kan samfunnet legge til rette for et bærekraftig kosthold
v/ Lene Frost Andersen, UiO

Nycoplus Vegansk Multi, nyhet med vegansk vitamin D3

Møllers omega 3

Bærekraftig kost fra storkjøkkenet - er det mulig?
v/ Marie Wegge Nilsen, Drammens kjøkken

Kort pause

Plantebasert kosthold og bærekraft for den enkelte
v/ Helle Margrete Meltzer, Folkehelseinstituttet

TINE kukraft

Nutridrink 2kcal

11:55 - 12:15     
Pause

12:15 – 14:15
Sesjon 2: SAMHANDLING i ernæringsarbeidet i helsetjenesten
Chair: Elise Husevåg og Kristine Nordkvelle

12:15 - 12:30
Klinisk ernæringsfysiolog i kommunen - veien til kunnskapsbasert praksis?
v/ Trude Backer Mortensen, Oppegård kommune

Nycoplus Jern 20mg - nyhet tilpasset Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen

12:30 - 12:45
Guro Smedshaug: Leve Hele Livet reformen og nasjonal ernæringsstrategi

12:45 - 13:05
Slik arbeider kefer i primærhelsetjenesten: Kefer fra fjern og nær
v/ Oda Smestu Holm, Tove Drilen og Trine Larsen

13:05 - 13:10
Pause

13:10 - 13:20
Slik arbeider ernæringspoliklinikken ved OUS
v/ Nicole Warmbrodt, Oslo Universitetssykehus

13:20 - 13:35
Samhandlingskoordinator forteller om kommunikasjonsmuligheter
v/ Astrid Børset, Lovisenberg Diakonale Sykehus

Når ingenting smaker. Cecilies personlige historie om kreft og ernæring

Semper glutenfrie og FODMAP Friendly produkter

Nutridrink compact

13:45 - 14:00
Avrunding og spørsmål


               
Dag 2 tirsdag 20. oktober

09:00 - 11:00
Sesjon 3: YRKESUTØVELSE OG KOMMUNIKASJON
Chair: Kjersti Birketvedt og Christine Henriksen

09:00 - 09:30
Ta vare på deg selv! Dilemmaer rundt å være en dyktig kef og samtidig ta vare på seg selv i en hektisk hverdag
v/ Torun Marie Vatne, psykologspesialist, Frambu kompetansesenter for sjeldne diagnoser
Kort pause

09:30 - 10:30     
Hvordan kan vi bli tryggere i å formidle fakta om ernæring? Innlegg fra kefer som har lykkes i media.
Tine Sundfør, Oslo Universitetssykehus/ Synergi Helse
Mari Eskerud, Nestle Health Science
Cathrine Åkre Strandskogen, Oslo Universitetssykehus, barneklinikken

TINE Det er her vi kommer fra

Nutridrink fortini

Smartfish

10:40 - 11:00
Pause

11:00 - 12:00
Sesjon 4: UTVALGTE ABSTRACTS i T-banetempo
Chair: Inger Ottestad og Helen Engelstad Kvalem
Presentasjon av 7 utvalgte abstract med ferske forskningsresultater

Effect of intermittent versus continuous energy restriction on weight loss, maintenance and cardiometabolic risk: a randomized 1-year trial 
v/ Tine M. Sundfør, OUS/ Synergi Helse

Adolescent vegetable consumption: the role of socioemotional family characteristics
v/ Mona Bjelland, Kreftforeningen

Agreement between PG-SGA category and GLIM-criteria for the diagnosis of malnutrition depends on screening tool 
v/ Ingvild Paur, OUS

Implementation of the MyFood system in a hospital setting to prevent, monitor and treat disease-related malnutrition 
v/ Mari M. Paulsen, UiO

Bone health and vitamin D in paediatric intestinal failure patients receiving home parenteral nutrition
v/ Janne A Kvammen, UiO

“I feel like I’m eating rice 24 hours a day, 7 days a week”: dietary diversity among asylum seekers living in Norway
v/ Sigrun Henjum, Oslo Met

Nutritional assessment of well-treated celiac women
v/ Frida van Megen, OUS 

TINE E+

Nutrini og nutrini max

Rethinking Cachexia 

12:10 - 12:30     
Pause

12:30 - 14:00
Sesjon 5: BARN
Chair: Kjersti Birketvedt

12:30 - 13:00
Tube feeding in infancy and the path to oral feeding, problems and solutions
by Sarah Mason, MSc, Mphil, MRCSLT, Registered Speech and language therapist,
Birmingham Food Refusal Services

Nycoplus Jerndråper 1mg / dråpe for alle aldre - praktisk bruk

Møllers Tran

13:00 - 13:45 Kasuistikker fra pediatrien:

13.00 - 13.15
Gastro
v/ Henriette Santi, Haukeland sykehus, Helse Bergen (15 min)

13.15 - 13.30
Nyfødt/premature
Faggruppen for ernæring i prematurt fødte og syke nyfødte (KEFF)
v/ Madelaine E Rossholt, Oslo Universitetssykehus (15 min)

13.30 - 13.45
Metabolsk
v/ Rina Lilje, Oslo Universitetssykehus (15 min)

Isosource Mix og tolerance

Alforex Navamedic AB

Nutrini peptisorb

NAN -flere gode alternativer for de som ikke kan få morsmelk

14:00 - 14:15
Pause

14:15 - 16:05
Sesjon 6: VOKSNE – Sammen mot underernæring
Chair: Ingrid Tofte

14:15 - 14:30
Psykologisk respons på fysiologisk sult
v/ Hanne Lessner, Ernæringsteamet

14:30 - 14:50
Øsofaguskreft - behandlingsforløp ved OUS
v/ Ieva Tolekyte-Celestino, Kreftklinikken, OUS

14:50 - 15:10
Reernæringssyndrom - fortid, nåtid og fremtid
v/ Sissel Urke Olsen, Diakonhjemmet sykehus

15:10 - 15:30
Nutrition to the next level
v/ Lene Aven og Renate Hansen, Medisinsk klinikk, OUS

Alforex Navamedic AB

Når ingenting smaker. Berits personlige historie om kreft og ernæring

Nyhet - Resource Ultra

Nutrison sondeernæring 

15:40 - 16:00
Individualised nutritional support in medical inpatients at nutrition risk: a randomised clinical trial
v/ Rebecca Fehr, Universitetssykehus i Zurich

16:00 - 16:15
Nasjonal kompetansetjeneste for sykdomsrelatert underernæring - en ressurs for deg
v/ Hanne Juul, NKSU

16:15 - 
Avslutning og utdeling av pris for beste poster og abstractpresentasjon